סיסטם מעבדות מתקדמות בע"מ נ' עמותת מצפה נבו

: | גרסת הדפסה
ת"ת
בית משפט השלום עכו
5847-01-11
21.2.2011
בפני :
דנה עופר

- נגד -
:
עמותת מצפה נבו
:
סיסטם מעבדות מתקדמות בע"מ
החלטה

החלטה

בפני התנגדות לביצוע תובענה בסכום קצוב שהוגשה ללשכת ההוצאה לפועל בעכו.

בכתב התביעה נטען, כי הנתבעת (להלן: "המבקשת") הזמינה מהתובעת (להלן: "המשיבה") בדיקות מעבדה של פרוייקט בנייה, בתקופה שבין מרץ 2007 למרץ 2008. על פי הנטען, נותרה יתרת חוב, על פי ספרי חשבונות של התובעת, בסך של 4,889 ₪, נכון ליום הגשת התביעה.

המבקשת הגישה התנגדות, במסגרתה טענה, כי היא לא התקשרה בהסכם עם המשיבה, ומשלא צורף הסכם בכתב, אין התביעה מתאימה לסדר דין מקוצר. המבקשת מוסיפה וטוענת, כי אכן פעלה לשיווק מגרשים לבנייה במצפה נבו, ופעלה ליישוב השכונה, אך היא אינה קשורה להתקשרויות החוזיות בין הדיירים לבין הקבלנים, ובאופן פרטני – לא ערכה התקשרות חוזית עם המשיבה. יתר על כן, לטענתה, בדיקות המעבדה הוזמנו ע"י הדיירים מחברת איזוטסט, והתמורה שולמה לחברה זו, בהתאם לקבלה זמנית שהוצגה.

המשיבה הגיבה על פי החלטתי. מתגובתה של המשיבה עולה, כי אכן לא נערך הסכם בכתב בין המשיבה לבין המבקשת, ולמעשה המשיבה טוענת, כי ההזמנות נעשו ע"י המבקשת בעל פה, מעת לעת (סעיף 4 לתגובה). עוד עולה מהתגובה, כי בשל קשיים אליהם נקלעה חברת איזוטסט, הסבה זו את ההסכם שהיה בינה לבין המבקשת אל המשיבה. לא צורפה ראיה בכתב לטענה זו, ונראה כי כזו אינה קיימת. המשיבה מוסיפה וטוענת, כי אכן ביצעה את העבודות על פי ההזמנות שהתקבלו אצלה, וכי אכן נותר חוב שלא נפרע. כן, לטענתה, התשלום שבוצע לחברת איזוטסט אינו רלוונטי, שכן הוא בוצע זמן רב קודם לעבודות שבוצעו.

ברי, כי המחלוקת שבין הצדדים אינה מתאימה לבירור בהליך של סדר דין מקוצר, והליך של תובענה בלשכת ההוצאה לפועל כמוהו כסדר דין מקוצר. כבר מעיון בכתב התביעה עולה, כי התביעה אינה נתמכת בראיה בכתב, ועל כן לא היה מקום להגישה מלכתחילה בלשכת ההוצאה לפועל. הדברים עולים באופן ברור יותר מהתגובה, בה נטען במפורש כי ההזמנות נעשו בעל פה, וכי אין התקשרות חוזית ישירה בין הצדדים.

אשר על כן, אני מורה כי התביעה תתברר בסדר דין מהיר.

בהתאם, אני מורה לסגור את תיק ההוצאה לפועל שמספרו בכותרת.

התצהיר התומך בהתנגדות ישמש ככתב הגנה.

הצדדים יפעלו על פי ההוראות המפורטות בפרק ט"ז1 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984.

ככל שקיים הפרש אגרה בשל העברת התביעה מלשכת ההוצאה לפועל לבית המשפט כאמור, תשא התובעת בהפרש האגרה, ותשלמו תוך 30 יום מיום שתידרש לכך ע"י גזברות בית המשפט, שאם לא כן, תימחק התביעה.

המזכירות תמציא החלטה זו לצדדים וללשכת ההוצאה לפועל בעכו.

ניתנה היום, י"ז אדר א תשע"א, 21 פברואר 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>